BALIKESİR / SUSURLUK - Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Öncesinde Pratik Kız Sanat Okulu olan okulumuz 1993 yılı Temmuz ayında halen bulunduğumuz binaya taşınarak Susurluk Kız Meslek Lisesi adını almışttır.Pratik Kız Sanat Okulu bu tarihten itibaren Susurluk Kız Meslek Lisesi bünyesinde hizmet vermeye devam etmiştir.

1995-1996 Eğitim ve Öğretim yılında Kız Sanat Ortaokulu Kız Meslek Lisesi bünyesinde eğitim öğretime başlamış, 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile de Kız Sanat Ortaokulu kapanmıştır.

Okulumuz açılışında Tekstil Konfeksiyon,El Sanatları,Çocuk Geişimi,Kurum Beslenmesi,Tasarım Teknolojisi ve Resim alanları olmak üzere altı bölümle faaliyet göstermeye başlamış 2007 yılında alınan Bakanlık Onayı ile Bilişim Teknolojileri ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanlarının da eklenmesi ile bölüm sayısı sekize çıkmıştır.

MEGEP kapsamında bölümlerin yeniden yapılandırılması neticesinde bazı bölümlerin isimleri değişerek aşağıdaki şeklini almıştır. 2018 yılında Bakanlık Onayı ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı kapatılmıştır.

Okulumuzda Faaliyet gösteren Alanlar:

-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

-Grafik ve Fotograf Alanı