T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / SUSURLUK - Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

 

Mevcut Durum ve Gelecek: Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen, plan yapan, uygulayan, çocuk sağlığı ve hastalıları konusunda bilgi sahibi olan , özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan çocukları tanıma tekniklerini uygulayan bir alandır.

Alanın kapsadığı meslekler:  Okul öncesi öğretmenliği

İş Bulma İmkanları: Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız Meslek Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulları, ana sınıfı, ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır.

Eğitim ve Kariyer İmkanları: Anadolu kız meslek  ve kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun olanlar, çocuk gelişimi ve eğitimi, okul öncesi eğitimi öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği (Açık Öğretim),  İşitme engelliler öğretmenliği, görme engelliler öğretmenliği, zihinsel engelliler öğretmenliği, üstün zekalılar öğretmenliği, sosyal hizmetler yüksek okulu bölümlerini tercih edebilirler. Lisans eğitim süresi 4 yıldır.

Ayrıca Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, çocuk gelimi ve eğitimi alanında mezun olanlar, istedikleri takdirde, çocuk gelişimi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

Çocuk gelişimi ve eğitiminden mezun olanlara, özel okullar ve devlet okullarında, okul öncesi eğitim kurumlarında, çocuk kulüplerinde, Anadolu kız meslek ve kız meslek liselerinde çalışma olanağı vardır. Bu bölümden mezun olanlar hastanelerin çocuk oyun odalarında, oyuncak sanayisinde, ana çocuk sağlığı merkezlerinde fiziki ve ruhsal gelişimi izlenmesinde danışman, televizyon ve radyo çocuk program yapımcısı, çocuk kitapları hazırlama da danışman olarak çalışabilirler. İsteyen öğrenciler üniversitelerde lisansüstü eğitim alabilirler.

Çocuk Gelişimi Çocuk Gelişimi Çocuk Gelişimi Çocuk Gelişimi

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 04.01.2018 10:20 - Görüntülenme: 2890
  Beğen | 0  kişi beğendi